Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

déle ne dvacet let si zajišťuji TK prostřednictvím svého automechanika.

Zatím bez jediného problému a za přijatelnou cenu.

2 1
možnosti

kolega z práce s alfou neprošel. protože na STK neměli kod na RZ na boku nárazníku. Když se ohradil, že auto je normálně homologované pro ČR, tak s tím nepochodil. Volal na ministerstvo, kde mu to potvrdili a dali informaci, že STK mají od nich pokyn toto uznávat. Opět nepochodil. pomohla až písemná intervence z ministerstva přímo na STK a asi dost tvrdá, protože prý se mu klaněli až za vrata. Nutno ještě dodat, že na ministerstvu prý byli velmi ochotní a vyřídili to během pár dnů.

4 0
možnosti

Koukám, že stát se stará, abychom měli auta v pořádku, kontroluje, zajišťuje, nesvéprávné občany za ručičku vede, předpisy vyrábí - a remcalům se nezavděčí.

X

Kdyby nebyly takovéhle přísné kontroly, to by se taky mohlo stát, že by někdo jezdil s vykuchaným filtrem, že za leckterým dieselem by byla oblaka čoudu ...

0 0
možnosti

Ideální je živnostnit na podhoubí, které vytvořil Stát! Zákonné povinnosti = STK, Pneu, Revize plynu/elektro, Komíny, Žumpy, bezvadné je školit za prachy EU - už je školení i o tom, jak správně Školit! Stát se činí, dodnes nechápu např. Daň - 4% - tj. 40.000 Kč z 1 milionu Kč - Nákup bytu pro dceru = Asi podpora mládežníků. STK řeším, jako kdosi píše dole - Pověřený automechanik vozidlo přebere a přiveze. Bakšiš jemu, jak se dělí nevím - Samozřejmě, odstranit vady. Je dobré mít razítko, ale to na křižovatce nezabrzdí! Funguje to-abych se mám vydal někam - Nedovedu si představit ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Jen jsem narazil na problém - sehnat toho šikovného automechanika, který nejen získá razítko, ale také opraví nějakou tu drobnost.

Jinak to dělám stejně. R^

Stát musí na zaplácnutí všelijakých čapáků někde ty prachy schrastit.

5 1
možnosti
Foto

I36v64a25n 43M74a55r20e58k

22. 1. 2019 8:23

Též jsem měl podobné potíže. Zatímco předchozí prohlídky proběhly bez problémů, na té poslední vloni mi technik oznámil, že proběhl zásah do lambda sondy. Když jsem mu sdělil, že s autem jezdím jen já a nejsem si ničeho vědom , odvětil mi že oni mají "nový program", a ten prý od halí vše. Mám spíš dojem, že využívají aší situace a snaží se nás postavit do role prosebníků , či z nás dělají nevědomé pitomečky? 8-o

5 0
možnosti

A pak budou říkat, že za komunistů bylo draho.STK nebyly, revize kotlů NEBYLY (dnes 1500), revize komínů NEBYLY (dnes 1200), žumpa se vyvážela na pole nebo zahrádku (dnes 2000 za vyvežení do čističky...musí být potvrzení jinak pokuta) atd atd.

Takže i když možná bylo dražší zboží či potraviny, ale hromada věcí se neplatila a tím to vlastně bylo lacinější, protože když si dáte spotřební koš a napíšete tam všechny tyto položky, které za komunistů nebyly, tak vám vyjde tento koš dražší než za komunistů.

A s tím zákoníkem práce je také pravda.Pracoval jsem u několika podnikatelů a KAŽDÝ mně řekl, pokud budu operovat nějakým zákoním práce, tak IHNED skončím.

Takto dneska jednají naši otrokáři s dělníkama.Za komunistů nemyslitelné, přes ROH by všechny tyto praktiky neprošly.

1 7
možnosti

A10d73a89m 47M57a44l58ý

22. 1. 2019 9:01

To je tedy závěr!

Za komunistů bylo líp ;-D;-D Rv

2 1
možnosti
Foto

No a proto jsem byl osobně na STK jen jednou asi před 35 lety.

Od té doby raději někomu dám peníze a on to zařídí. Ráno odvezu auto do servisu, nechám jim tam zhruba 2500 kč a jdu do práce ty peníze vydělat. Druhý den ráno si auto vyzvednu a jsem v pohodě.

5 0
možnosti

Ruku na srtdce - tak by to mělo fungovat, jako za starých dob! Dělej člověče to, čemu rozumíš a naopak dej druhému vydělat - Klasická služba! Z vyprávění otce - 1 Republika, běžná závada domácnosti - Vovovod, vyměnit žárovku, výstup na střechu. Jako mladý se nabídl - Jeho živno otec Zakázal! Běžte pro p. Nováka, ten opravuje - Ještě se dozví, že si to děláme sami, navíc nebezpečné. Hybaj do obchodu! Sranda pak v socialismu - Otec neuměl rukodělně absolutně nic! Klasika, služby nefungovaly - tak byl donucen dobou. Nakonec postavil i chajdu ! Jako Hobby jistě, ale jako směr už nikoliv ! Čas je drahý ... :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS