Diskuse

Emise z aut pošlou v Evropě do hrobu 407 000 lidí ročně, nehodami zemře "jen" 39 000!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DObrý den pane Fleischhans, znamená Váš článek to, že bude-li se využívat Vaše vlastní diagnostika a portál, který vedete, nebude docházet k oněm popisovaným nepravostem? V přemíře informací jsem se zamotal.

0 0
možnosti

:-)....Píšete dobře, ale postavte se někdy v zimě v 7 hod. ráno na starou silnici u Holubic vedle brněnské dálnice ! Ten proud kamionů, také od Slavkova, který převáží zboží z jedné strany světa na druhý, většinou zbytečně, ale lidé mají práci, a naftu je také třeba prodávat, mezitím osobní auta, nepřetržitý proud čmoudících aut. A takhle....v podstatně větším měřítku, to jede na celé zeměkouli.

Jsem důchodce, který má auto jen na to, aby si zajel nakoupit, ev. k lékaři, tak i kdyby se zatím autem valil kouř jak z lokomotivy ve srovnání s tím co denně vidíte na silnicích, je brnkačka. Nebo zkuste v 6 hod. ráno, nebo ve tři odpoledne, přejet Ostravu po Rudné. Budete popojíždět po metru a z aut se kouří a kouří! Doporučíte mi, abych si koupil hybrid za třičtvrtě mega?

Pokud se týká elektromobilů. Už to tu jednou bylo v dokonalém stavu, ale......naftová lobby se postarala. Život není jednoduchý ! !!!!!!

0 0
možnosti

Nemusíte mít Hybrid. I Diesel je s emisní technikou akceptovatelný, pokud tato funguje. Bohužel ve vašem kraji je nejvíce vytlučených filtrů částic a katalyzátorů, živíte tam firmy, které na internetu nabízejí ilegální odstraňování emisních systémů. Stát vás nechává na holičkách a vy to dýcháte. Ani Policie, ani úřady to nechtějí kontrolovat, ale daně si od vás berou.

V Americe existuje pro úřady vzorový dopis ke stažení, aby je těmto nabizitelům posílaly. Stojí v něm asi toto:

Z Vámi nabízených služeb je patrné, že se živíte ilegálním odstraňováním filtrů částic a katalyzátorů. Vyzýváme vás k okamžité ukončení této činnosti, veřejnou omluvu za její poskytování a zaslání seznamu jmen a adres zákazníků, komu jste tuto službu za poslední rok poskytl. Dále Vás předvoláváme k vysvětlení, proč tyto služby nabízíte, když vozidla zbavená emisních systémů nejsou nadále způsobilá v silničním provozu. Tím, že uvádíte na trh vozidla svou obchodní činností hromadně, vztahuje se na vás paragraf XY o uvádění vozidel do provozu na veřejných komunikacích bez emisních systémů, za což vám hrozí pokuta do 50 milionů (korun).

V Německu podporuje vláda dostavby filtrů částic do starších vozidel. Tady bohužel nemá ani zájem o to, že se na SME podvádí. Dokonce podporuje, abychom všichni v ČR měli zdravotní problémy tím, že nová metodika povoluje až o 5000 % vyšší výskyt sazí a prachových částic, než vylučuje auto s filtrem v pořádku. Nejjedovatější emise oxidů dusíku pak stát vůbec nenařizuje kontrolovat, naopak! Snahy o omezovače oxidů dusíku mohou být v nepořádku, protože se u emisní zkoušky dají zcela legálně podle nařízení MDČR obejít!

Takže na vaše zdraví stát chce s..át, a taky s..re.

Zdravíčko!:-(

1 0
možnosti

Více elektromobilů!!:-)

2 0
možnosti

Docela jste to trefil na hlavičku, protože výsledky z měření na hybridních vozidlech s elektropohonem i spalovacím motorem např. potvrdila, že zrovna v dynamických režimech (prudké akcelerace, a ještě k tomu třeba i studený spalovací motor) je velmi vhodný "záskok" elektromotoru, kterému je jedno, zda se točí konstantně, nebo zda se roztáčí od nuly. Točivý moment má pořád maximální a to ulehčí spalovacímu motoru, kde tento má právě své slabiny nejen ve spotřebě, ale zejména v emisích největších jedů.

Dále některé hybridy ve fázích odlehčení pedálu okamžitě rekuperují energii zpět do baterie a nabíjejí pro brzdění. Brzdové desky se tak do intensity brzdění vozidla třeba do 180 Nm vůbec nedotknou brzd. kotoučů a tím nemaří získanou energii, ale pracují s ní. Před týdnem jsem jel z Mladé Boleslavi do Nové Paky a ze záznamu z měření jsem byl překvapen, že spalovací motor neběžel v 38% po celý čas jízdy. Nutno podotknout, že se jelo s hybridem, u kterého se nabíjí vysokonapěťová baterie pouze brzděním, ne ze zásuvky.R^

1 0
možnosti