Diskuse

Od roku 2017 zákaz vjezdu do nízkoemisních zón v Praze? Proč proboha?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K88a67r37e65l 13C74a97c71h

15. 10. 2015 16:44

No - já na své Merivě na okně vylepenou zelenou známku s číslem 4 mám. Jen tam je fixou napsána německá SPZ z doby, kdy to auto patřilo předchozímu majiteli v BRD. Takže bych ji měl vyměnit? Když ano, tak proč, když se ta známka týká  auta a ne na jakého majitele je registrováno ? Jsou to prostě zhovadilosti.

0 0
možnosti
Foto

K60a50r58e78l 20C20a85c17h

14. 10. 2015 10:52

Jen mi přijde divné, že se ta nálepka musí dodatečně kupovat, když odvisí pouze od typu vozidla. Neměla by být na autě již od jeho prodeje? A to zcela automaticky? Tedy alespoň od té doby, co nějaký zelený mozek ty nálepky související se zónami vymyslel a proloboval v parlamentu.

0 0
možnosti

No, nízkoemisní zóny fungují zatím v Německu a západní Evropě. V ČR se to ještě prolobovává. Do zahraničí nízkoemisní plakety prodává např. každá smluvní DEKRA STK, ale zda před nebo po nalepení samolepky na okno emise vyhovují, není nikdo povinen měřit. Na emisních stanicích se emise dlouhodobě téměř všude podvádí, protože to legislativní systém umožňuje. Takže doposud pouze byznys s emisemi, které jsou stejně hnusné se známkou i bez ní.

0 0
možnosti

Myslím, že výběr jaká auta do nízkoemisních zón můžou je nyní jasný. Žádný diesel mladší deseti let. Jemné prachové částice a oxidy dusíku jsou největší hrozbou pro obyvatele velkých měst. Starý Mercedes ztrácející se v oblaku kouře nebo cokoliv benzínového je pro naše zdraví daleko méně škodlivé. Jj, ekonáboženství vládlo světu až se ucho utrhlo;-D

0 0
možnosti